AKÇAKALE BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ MASKE.
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediyesi öncülüğünde kurulan atölyede üretilen maskeler ücretsiz halka dağıtılmaya başlandı.

Corona virüsü salgını sonrasında maske Stok sorununu çözmek amacıyla Akçakale Belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatıyla belediye kültür merkezinde kurulan atölyede üretilen maskeler kamu kurumlara ve ilçe halkına ücretsiz dağıtılıyor.

30 bayanın çalıştığı atölyede günde 4 bin adet maske üretiliyor. Sabahın erken saatlerinde maske üretim atölyesini ziyaret eden Akçakale belediye başkan Yardımcısı Ahmet toprak üretilen 5 bin maskeyi zabıta ekipleriyle birlikte alarak kamu kurumlara, ilçe esnafına ve çarşı merkezinde gördüğü vatandaşlara maske dağıtarak vatandaşlardan sürekli sosyal mesafeyi korumaları için uyarılarda bulundu.

Bütün mesele sağlığa odaklı olacak sağlık meselesinde hepimiz el birliğiyle bir birimize yardım edeceğiz ve bu badireyi birlikte atlatacaklarını Belirten Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya:

“Değerli hemşehrilerim bu virüs salgını herkesin televizyonlardan ve sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla dünyanın en büyük afetidir. Bu gün itibarı ile dünyanın zararı 50 trilyon Dolar bu salgın Türkiye’yi de büyük çapta etkiledi. Dua ediyoruz sürecin kısa olması ve zayiatın az olması bunun olabilmesi içinde Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın dediklerini can kulağıyla dinleyeceğiz, Sağlık Bakanımızın açıklamalarına riayet edeceğiz, doktorlarımızın söylediklerini de harfiyen uygulayacağız. Bizde belediye olarak ilçemizde ve köylerimizde dezenfektan, ilaçlama,  eldiven ve maske dağıtımında hiçbir sıkıntımız yok, bütün bunları layıkıyla yapılıyoruz. Bir maske üretim atölyesi açtık gece gündüz üretim yapıyoruz. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu ürettiğimiz maskeler yıkana bilir özelliğe sahip her zaman söylediğim gibi en büyük ilaç, en büyük doktor, en büyük tedavi, kendimizi bir birimizden uzak tutacağız bir arada olmayacağız tokalaşmayacağız sosyal mesafeye riayet edeceğiz ve kendimizi her şeyden tecrit edeceğiz bu süreç geçene kadar. Bu süreç inşallah uzun bir süreç değil, yakın bir tarihte normal hayata döneceğiz ve normal hayat başladıktan sonrada bütün bunlar acı bir hatıra olarak hatıralarımızda kalacaktır. Zamanımızı bir birimizden uzakta geçirmeye bakalım çünkü bu virüs insana her türlü bulaşma imkanı var bir tek yolu var bir birimizden uzak duracağız. Hastaneleri, Kaymakamlığı, Belediyeyi mecbur olmadıkça işgal etmeyelim. Bütün herkesin bir tek hedefi var bu sağlık sorununu çöze bilmek ve sorunsuz günü geçire bilmek ancak sağlık sorunu olduğu zaman bütün meselemiz sağlığa odaklı olacak sağlık meselesinde hepimiz el birliğiyle bir birimize yardım edeceğiz ve bu badireyi birlikte atlatacağız Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

Ücretsiz maske alan vatandaşlar ise Belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkür ederek önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade ettiler.

DİĞER HABERLER