BAŞKAN YALÇINKAYA ŞANTİYE ALANINA DÖNEN AKÇAKALE’DE ÇALIŞMALARI YERİNDE DENETLEDİ.
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, yağmur suyu ve içme suyu ve yol yapım çalışmalarını yerinde denetledi.

Gelecek nesillere daha güzel bir Akçakale bırakmak için alt ve üst yapı düzenlemelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, “ Yıllardan beri Akçakale’nin en büyük sorunu olan Akçakale Şanlıurfa yolu, İçme suyu ve yağmur suyu çilesini sona erdirmek için hayata geçirdiklerini söyledi. Sürdürülen çalışmalar nedeniyle yaşanan sıkıntılar, yakın zamanda projenin tamamlanmasıyla son bulacak. Vatandaşlarımıza çalışmalar nedeniyle gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı teşekkür etti.

İÇME SUYU VE DRENAJ SORUNUNU KÖKTEN HAL EDİYORUZ.

Başkan Yalçınkaya Burada yaptığı açıklamada, “Akçakale’nin geleceğini değiştirmek burayı, köyden bir şehir yapmak Akçakale’yi Türkiye’nin yıldız bir ilçe yapmak için yollardayız. Bütün gayretimizi ortaya koymuşuz kuruluşundan bu güne kadar maalesef Akçakale Şanlıurfa yolu sorunlu o sorunu çözmek için burada şantiye çalışmaları devam ediyor. Önce yağmur suyunu arkasındanda içme suyunu ikisini bir arada bu yol güzergâhında döşemeye devam ediyoruz. Yağmur suyu geçmişte çok büyük sıkıntılar yarattı. İnşallah bir daha o sıkıntıları yaşamayacağız içme suyunda’da geçmişte espas borular konulmuş espas boruları söktük çünkü kanserorejen maddeler taşıyor.  Dünyanın en iyi borularını şu anda burada kullanıyoruz. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki yüz yıl daha burada içme suyu ve drenaj sorununu kökten hal ediyoruz. Arkasındanda asfaltını yapıp burayı da 12 Km lik bir prestij caddesi haline getiriyoruz. İçinde ağaçları, çiçekleri parke taşları aydınlatmasıyla ve düzenli yapısıyla mükemmel bir şehir haline gelecek, inşallah bu yaz döneminde bu işi bitirip Akçakale’nin hizmetine sunacağız hayırlı ve uğurlu olsun.”