BAŞKAN YALÇINKAYA İLE SPORA BİR YATIRIM DAHA!
Geri
21.12.2020 09:25

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatları ile atıl durumdaki Akçakale Belediyesi Spor Tesisleri onarılıp yeniden gençlerin hizmetine açıldı.  Tesisin hayırlı olmasını dileyen Başkan Yalçınkaya “Sahalarıyla, spor alanlarıyla, yüzme havuzları, yürüyüş yolları ile Akçakale'nin kaderini değiştirdik. Gençler çok şanslı”dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın spora ve sporcuya desteği sürüyor.

“Daha modern bir Akçakale” hedefiyle çalışmalarını yürüten Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya gençlere verdiği önemi de projeleri ile gösteriyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, ilçedeki spor başarısını yükseltmek ve sporculara destek olmak amacıyla kırsal ve merkez ayrımı yapılmaksızın halı saha ve tesisler Başkan Yalçınkaya’nın talimatları ile hizmete sunuldu. Yatırımlarını sürdüren Başkan Yalçınkaya yıllardır atıl durumdaki Akçakale Belediyesi Spor Tesisleri’nin de bakım ve onarımını yapılması talimatını verdi. Bu kapsamda tesiste sentetik çim saha yenilenirken, yeni file, direk boyama, aydınlatma ve saha çevresinde düzenleme gibi çalışmalar yapıldı. Onarımın ardından tesis hizmete açıldı.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya beraberinde AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, Akçakale Gençlik Spor Müdürü Şevket Saruhan Hamavioğlu, Akçakale Belediyespor Başkanı Hasan Gök, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Apakhan, Akçakale Belediyesi meclis üyeleri ile beraber tesisi incelemeye gitti.

BAŞKAN YALÇINKAYA: AKÇAKALE ÇOK BÜYÜK SIÇRAMA YAPACAK

Tesis hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya ilçede köklü değişimlere gittiklerine dikkat çekerek “Akçakale'de sporla ilgili başından beri hedeflediğimiz yatırımların hepsini gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız belki başta bizim temelden çözüm noktasındaki bakışımızı yadırgadılar. Fakat ben başından beri söylüyorum ; 'Kalıcı eserler yapalım. 50 yıl buranın hizmetinde olsun.' Akçakale'de spora destek için yaptığımız halı sahanın yanında aslında muhteşem bir alan var. 170 dönüm üzerine kurulu kapalı spor salonu, gençlik merkezi, 3 tane halı saha, kapalı yüzme havuzu ve Akçakale spor sahasının bulunduğu alan... Hiçbir ilçede böyle kompleks halinde ve her şeyi bir arada olan spor alanları yok. O yüzden gençlerimiz çok şanslı. Hedefimiz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek. Onları pozitif yönde düşünmeye itmeye ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı karşılamak üzere de her türlü desteği veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile desteğini esirgemeyen devletin her kademesindeki arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Akçakale inşallah bu yatırımlarla çok büyük bir sıçrama yapacak. Kökünden bir değişime gidiyoruz. Sahalarıyla, spor alanlarıyla, yüzme havuzları, yürüyüş yolları ile burada bir bütün olarak Akçakale'nin kaderini değiştirdik. Gençler çok şanslı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN YILDIK: GENÇLERİMİZ İÇİN HAZIR HALE GETİRİLDİ

AK Parti İlçe Başkanı Yıldık ise konuya dair yaptığı açıklamalarda “Sosyal belediyecilik dediğimiz budur. Akçakale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yalçınkaya sosyal belediyeciliğin hizmetlerini ilk etapta gençlerimiz için yön verdi. Burası ilçenin en eski halı sahalarından. Atıl durumdaydı. Akçakale Belediyesi burayı onarıp gençlerimize için hazır hale getirdi. Gençler bu ülkenin temel taşları, ülkeye yön verecek olan gençlerdir. Gençlik kolları başkanımıza çok iş düşüyor.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÖK: AKÇAKALE EN ŞANSLI İLÇE

Akçakale Belediyespor Başkanı Gök de Başkan Yalçınkaya ve ekibine teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Akçakale tesis bakımından ilçeler arasında en şanslı ilçe. Başkanımızın gayreti ve çabalarıyla ilçemize kazandırdığı tesis sayısı çok fazla. Önümüzdeki aylar bunlar ortaya çıkar. Sahamız atık durumdaydı. Başkanımızın çabaları ile tesisimiz hazır. Sıkıntımız yok. Başkanımızdan Allah razı olsun.”

Başkan Gök, daha sonra Başkan Yalçınkaya’ta teşekkür için plaket takdim etti.

Öte yandan tesiste koronavirüs tedbirleri kapsamında spor faaliyetleri düzenlenmiyor. Kısıtlamaların kalkmasıyla tesis tamamen gençlerin hizmetinde olacak.

 

DİĞER HABERLER