AKÇAKALE BELEDİYESİ İLE MEZARLIK YENİLENDİ
30.12.2020 08:01

Akçakale’de yeni mezarlıkta yürütülen alt yapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi tamamlandı.

Akçakale Belediyesi ile yeni mezarlık daha bakımlı, daha temiz ve daha düzenli bir görünüme kavuştu.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın girişimleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde yeni mezarlıkta yürütülen alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları sona erdi. Bu kapsamda su baskınlarının yaşandığı mezarlıkta suyun tahliyesi için drenaj kanalı yapıldı. Çeşme, musalla taşı ve gasilhane yenilenirken geceleri karanlık olan mezarlığa aydınlatma sistemi kuruldu.

Çalışmaların son halini denetlemek için mezarlığa giden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya çalışmalara dair yaptığı açıklamada “Yeni mezarlıkta musalla taşları, çeşme, gasilhane ve elektriği ve en büyük problemi drenaj işini de çözdük. Drenaj burada büyük bir problemdi. Taban suyu yükselmişti bundan dolayı ölülerimiz maalesef büyük eziyet çekiyordu. Bunu tertaraf ederek büyükşehir ile el birliği yaparak bu mezarlığın tamamının drenaj işini bitirdik ve taban suyunu başka yere aktardık. Mezarlık bizim son istirahatgahımız, son durağımız. Bu sebeple buraları çok önemsiyorum. Mezarlık karanlıktaydı. Aydınlatmasını bitirdik” dedi.

Başkan Yalçınkaya incelemelerinin ardından mezarlıktan ayrıldı.