AKÇAKALE BELEDİYESİ’DEN 140 KADINA İSTİHDAM İMKANI
Geri
22.01.2021 14:19

Akçakale Belediyesi’ne ait işhanı ilçedeki kadınların istihdamına ve sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla Kadın Spor ve Aktivite Merkezi’ne dönüştürülecek. İlçe için bir ilk olma özelliği taşıyan merkezde 140 kadına iş imkanı verilecek.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ile dev bir proje daha hayata geçiriliyor.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanısıra ilçedeki işsizlik sorununa neşter vurmak için temaslarını ve çalışmalarını sürdüren Başkan Yalçınkaya belediyeye ait 33 dükkandan oluşan işhanını yeniden değerlendirmeye aldı. Bu kapsamda belediye tarafından dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygulamaya değer bulunan projesi ile işhanının Kadın Spor ve Aktivite Merkezi’ne dönüştürülmesine karar verildi. İçerisinde güzellik salonu, kreş-ana sınıfı, kafeterya, eğitim salonlarının bulunacağı ve çeşitli mesleki eğitim kurslarının verileceği merkez için tadilat da başlatıldı.

BAŞKAN YALÇINKAYA: İŞ BEKLEYEN KARDEŞLERİMİZE FIRSAT TANIYACAĞIZ

Projenin yakın takipçisi olan Başkan Yalçınkaya işhanına giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Yalçınkaya projenin kadınlara iş imkanı sağlamasından dolayı önemli olduğuna dikkat çekerek “Akçakale Belediyesi'nin 33 dükkanını yeniden ayağa kaldırıyoruz ve burada kadınlara yönelik kadın iş merkezi açıyoruz. 33 dükkanda 140 bayan kardeşimiz burada meslek edindirme kursları vasıtası ile meslek sahibi yapacağız ve geleceğini burada hazırlayacağız. Onun için bu projeyi Akçakale için çok önemsiyorum. Geldiğimden beri takip ediyorum. Kaynak ve imkan yaratıldıktan sonra şuan çalışıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda burayı faaliyete alıyoruz. Akçakale'de sıkıntımız iş. İş noktasında da bu yerleri ayağa kaldıracağız ve bunun vasıtası ile şehirdeki iş bekleyen kardeşlerimize bir fırsat tanıyacağız. Bu yatırımın Akçakaleli kardeşlerime hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” dedi.

Merkez açıldığında ilçede ilk kez sadece kadın istihdamının sağlanacağı bir alan hizmete sunulmuş olacak. 

DİĞER HABERLER