BAŞKAN YALÇINKAYA GAZETECİLERLE BULUŞTU
Geri
05.02.2021 16:03

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlattı.

Göreve geldiği günden bu yana sınırda yıldız ilçe yaratma gayretiyle çalışan Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya 20 aylık süre zarfında neler yapıldığını paylaşmak için basın mensuplarını ağırladı.

Yerel ve ulusal basın temsilcileri ile devam eden projeleri yerince inceleyen Başkan daha sonra Akçakale Sosyal Tesisleri’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında öncelikle sosyal medyadaki kendisi ve belediyeye yönelik paylaşımları yalanlayan Başkan Yalçınkaya “Bir sosyal medya olayı var. Çor çirkin ve çok kirli. Gülüp geçiyorum. Yazdıkları haberler külliyen yalan. Hepsinin altından şantaj menfaat var. Onları kınıyorum” dedi.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA: BURANIN KARA TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Konuşmasının devamında şehrin temel sorunlarını çözdüklerine dikkat çeken Başkan Yalçınkaya “20 ay önce işbaşına geldiğimiz de dedik ki buranın kara talihini değiştireceğiz. Tecrübelerimizi, birikimlerimizi ve Orta Doğu uzmanlığımızı konuşturarak bu ilçeyi bambaşka bir yere taşıyacağız. Burada bir Bodrum, Marmaris yaratacağız hedefimiz o. Eser bırakarak siyaset yapma imkanı var. 5 senenin sonunda insanı sevindirecek bir tablo yaratmazsak yuh olsun bize. Borçları bahane edip, bunlara sığınmadık” dedi.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Başkan Yalçınkaya hayata geçirilen projeleri şu sözlerle açıkladı:

·         20 ayda Akçakale Gümrük Kapısını 7 yıldır kapalıydı. Önümüzdeki yıl inşallah doğalgazımız da olacak. Anayol, prestij caddesi ile Temmuz Ayı’nda ilçemiz mükemmel bir şehir olacak.

·         Burada konut büyük bir sıkıntı idi. 15 ayın sonunda TOKİ'nin 3’üncü katındayız.

·         Spor alanları, 3 açık havuz, 3 tane halı saha, 10 tane de basket sahasını Spor Bakanlığı'nın desteği ile buraya getirdik.  Sosyal tesis inşaatı devam ediyor. Valilik ve Büyükşehir desteği ile millet kütüphanesi yapılması kararını aldık.

·         Şehirde kadınlarımızın büyük sıkıntısı vardı hastaneye götürme noktasında. Otobüsleri onların emrine verdik. Tıkır tıkır işleyen şehir içi trafiğimiz. İnşallah 2 ay içinde eski hastaneyi devreye alacağız. İstasyon temmuz ayında işlemeye başlayacak. Akçakale’yi Demiryolu üzerinden dünyaya bağlanmış olacağız.

·         Tabur binası var. İnşallah orasını da Millet Bahçesi olarak hizmete sunacağız.

·         2 bin çöp kutusunu hibe olarak getirdik. Köylerde hiç çöp kutusu yoktu. Hedefimiz medeni, temiz bir Akçakale yaratmak.

·         Bin km. stabilize, 30 km. asfalt, 8 km. beton asfalt ve şehir merkezinde yüzde 95 oranında parke taşı ile sıkıntımız söz konusu değil

·         Bir başka hedefimiz de uyuşturucu müptelası kötü alışkanlıkları bertaraf etmek. Bunun için 150 kişilik dershane açtık. Kütüphane kafe ve spor merkezini faal hale getirdik.

·         Türkiye'nin bugün ki şartlarında burada yarattığımız mucizedir.

·         50 bin ağaç getirdik. Kısacası düğün salonu, TOKİ, çevre, ana yolu ile sınır kapısını hepsini faaliyete soktuk.

·         Esas can alıcı nokta işsizlik. En son Karacadağ Kalkınma Ajansı ile tekstil fabrikası projesini hayat geçirdik.  En önemlisi ise Organize Sanayi. Suruç, Urfa, Akçakale ve Harran’a 20 dakikalık tam orta yerde 10 bin dönüm üzerinde olacak bir organize sanayi projemiz var. Burası gümrük kapısının üssü olacak.  Yatırımcıların pandemi dolayısıyla seyahat edememesinin sıkıntısını yaşıyoruz

·         Kadın taziye evi yoktu, 3 tane kadın taziye evi yoktu hizmete soktuk. “

BAŞKAN YALÇINKAYA: DESTAN YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İlçeyi modern bir şehre dönüştürmede emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Yalçınkaya “Bugün itibariyle Akçakale’nin sorunlarını yüzde 95 oranıyla “İlçe Başkanımız Sayın İbrahim Yıldık, milletvekilimiz Sayın Ahmet Akay, büyükşehir belediye başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazül ile sorunlarını çözdük. Burada huzur var güven var. Bu tecrübe, aşk ve şevkle biz burada destan yazmaya; Urfa’nın önüne çok farklı Akçakale koymaya devam edeceğiz. Burayı Urfa’ya model yapacağız” diye konuştu.

Program soru-cevap şeklinde son buldu. 

DİĞER HABERLER