SINIRIN SIFIR NOKTASINDA BİRLİK VE BERABERLİK SOFRASI
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, sınırın sıfır noktasında bulunan Bulutlu Kırsal Mahallesinde Arap, Kürt ve Suriyeli vatandaşlarla kardeşlik sofrasında bir araya geldi.

Akçakale Beledie Başkanı Mehmet Yalçınkaya “ PYD bayrakları arkamızda, bu haçlı seferine sizlerin bu birliği, beraberliği ile ve sizlerin gayreti ile PYD’yi buradan göndereceğiz.

Arap, Kürt ve Suriyeli vatandaşların bulunduğu kardeşlik sofrasında yenilen yemek sonrası birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulunuldu. Bin-i muhamet Aşiretinin önde gelem isimlerinden olan Abdullah Çefin, Akçakale ve Harran ovasında dostluk ve kardeşlik sofrası kurdu. 7 çadırın kurulduğu, 8 Büyükbaş hayvanın kesildiği yemeğe yaklaşık olarak 5 Bin kişi katıldı.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un da katıldığı birlik ve beraberlik sofrasında, özellikle suriyede yaşanan olaylara değinilerek Akçakale ilçesinde hep bir arada kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşanıldığının mesajı verildi.

“BU SOFRA KARDEŞLİK SOFRASIDIR”

Birlik ve Beraberlik sofrasında topluca yenilen yemekten sonra, Bu sofra kardeşlik sofrasıdır diyen Akçakale Beledie Başkanı Mehmet Yalçınkaya şunları söyledi; “ PYD bayrakları arkamızda, bu haçlı seferine sizlerin bu birliği, beraberliği ile ve sizlerin gayreti ile PYD’yi buradan göndereceğiz. PYD’yi buradan gönderip asli unsur olan Suriyenin asıl sahiplerini Tellebyat’a, Resulayn’a ve Aynel araba inşallah geri gönderceğiz. Bu süreçte sizlerden birlik istiyoruz, beraberlik istiyoruz, birlikte hareket etmeyi istiyoruz. Bizler burada kardeşiz, kardeşler zor günlerde bir arada olur. Bu zor günleride inşallah hep birlikte iyi günlere çevireceğiz.

Ev sahibi Abdullah Çefin ise; “Birlik ve beraberliği yeniden tesis etmek için bu daveti verdik. Davetimize icabet eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Birlik ve beraberlik sofrası geride kalan güzel sohbeteler ve kaynaşmalarla son buldu.

DİĞER HABERLER