BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN 29 EKİM MESAJI
28.10.2021 09:05

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümünü yayımladığı mesajla kutladı. Başkan Yalçınkaya “Cumhuriyetimizi korumaya devam edecek ve daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajında Cumhuriyet’in 98’inci yaşını kutlamanın sevinci ve heyecanı içinde olduklarını belirten Başkan Yalçınkaya “Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimini ilan ederek tarihimizde yeni bir dönemi başlatılmış, Kurtuluş Savaşı’nın ardından ülkemizin yeniden şaha kalkışının ilanı olmuştur. O günden bu yana tüm ülkede coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın 98 yılına erişmenin mutluluğu, gururu ve heyecanı içindeyiz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizin tesisinde emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyorum.

Dün olduğu gibi emanet olarak benimsediğimiz Cumhuriyetimizi korumaya devam edecek ve daha ileriye taşıyacağız” dedi.