AKÇAKALE BELEDİYESİ MESİRE ALANI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR.
05.12.2020 20:00

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe belediyesi yaklaşık olarak 30 yıldır atıl durumdaki ormanlık alanı mesire alanı olarak düzenleme çalışmalarına başlanıldı. Sınır ilçesi olan ve yaz aylarında sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu ilçede, ilçe halkının dinlenip ailece piknik yapacakları alanlarının neredeyse hiç olmadığı ilçede, mesire alanının hayata geçirilmesi ile bölge halkına önemli bir hizmet sunumu gerçekleşecek.

Yaklaşık 30 dönüme tekabül eden ve uzun zamandır atıl durumdaki ormanlık alanımızın mesire alanı yapılması için çalışmalara başlanıldığını dile getiren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya şu değerlendirmelerde bulundu;” Akçakale belediyemiz tarafından 35 yıl önce ekilen ormanlık alanımızı mesire alanı olarak hizmete geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Bilindiği gibi Akçakale ilçemiz yaz aylarında hava sıcaklığı 40 dereceyi buluyor. İlçe halkı yaz aylarında dinlenebileceği ve piknik yapabilecekleri hiçbir alanı yok. Bizler uzun zamandır kaderine terk edilmiş ormanlık alanımızın bakım onarım ve temizliğini yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Ormanlık alanda çevre düzenlenmesi, budama ve barbuke yerlerinin yapımı düzenlenecek. Proje kapsamında toplum yararına çalıştırılmak üzere alınan işçilerimizle bunu alanı düzenleyip hayata geçireceğiz. Çok yakın bir zamanda ilçe halkımız alice ve çoluk çocuklarıyla bu alana gelip dinlenme imkanı bulacaklardır. Şimdiden ilçe halkımıza hayırlı olsun.” dedi.