BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN KALICI BİR ESER DAHA… İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR
Geri
30.11.2021 14:32

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın kalıcı eserlerinden biri olan Akçakale Saat Kulesi inşaatı sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yalçınkaya “Burası muhteşem bir alan olacak ve düzenlenmesi inşallah yakında bitecek” dedi.

Akçakale’nin çehresini değiştirecek Saat Kulesi Projesi’nde inşaat hızla yükselmeye devam ediyor.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçenin modern çehresi için hayata geçirdiği kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyerek Saat Kulesi Projesi’ni başlattı. Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile inşaatına başlanan saat kulesinde inşaat tüm hızıyla sürüyor. Bir yandan Şanlıurfalı doğal taş ustaları kule için çeşitli figürler vererek taşları yapıma hazır hale getirirken bir yandan da işçiler kulenin inşaatını yükseltiyor.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA: DÜNYA DURDUKÇA BU ESER BURADA OLACAK

Başkan Yalçınkaya da çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gitti. . Minare biçiminde dizayn edilmesi planlanan kulenin, yakın zamanda Akçakale’nin çehresini değiştireceğini dile getiren Başkan Yalçınkaya “Modern şehirlerin simgelerinden biri meydandır, saat kulesidir, caddedir, yeşilliktir. Modern şehrin simgesi olarak bir saat kulesini Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül başkanımızın gayreti ve bizlerin de desteği ile burada inşa ediyoruz. Burası bir buluşma noktası. Burası muhteşem bir alan olacak ve düzenlenmesi inşallah yakında bitecek. Halep'teki Bâbu'l-Ferac Saat Kulesi'ni örnek aldım. Ortadoğu'ya yakışacak bir eser ortaya çıkacak. Dünya durdukça da bu eser burada olacak. Akçakale'nin böyle bir simgesi olacak. Bu simge Akçakale'ye güzellik katacak. Saat kulesinin Akçakale'mize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum” dedi.

İncelemelerinin ardından esnaf ve vatandaşla da görüşen Başkan Yalçınkaya bölgeden ayrıldı. 

DİĞER HABERLER