BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN ÇİFTE TÖREN! DEV PROJELER HAYATA GEÇTİ
Geri
09.12.2021 12:14

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın öncülüğünde; yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak 2 fabrikanın temel atma töreni ile Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Yalçınkaya “Yeter mi? Yetmez. Bu daha başlangıç” dedi.

“Sınırda yıldız ilçe” hedefiyle hayatın her alanına dokunan Başkan Yalçınkaya, ekonomik kalkınma sağlamak için de dev projelerin öncüsü olan olmaya devam ediyor.  Bu kapsamda ilçeye kazandırılacak 2 proje için dün çifte tören düzenlendi.

Süleyman Şah Mahallesi ŞUSKİ yanında düzenlenen tekstil fabrikalarının temel atma ile Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılış törenine ev sahibi Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın yanısıra Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölge Müdürü Hasan Kılıç, Tarımsal Kalkınma Daire Başkanı Sait Ardan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yücel, İlçe jandarma bölük komutanı jandarma Binbaşı Sayın Fatih Yurttav, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçı Güven, AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, Akçakale Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, müdürler ve vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA: OSB İLE EN BÜYÜK TÖRENİ YAPACAĞIZ

Törende halk oyunları gösterisinin ardından protokol konuşmaları yapıldı. Kürsüye çıkan Başkan Yalçınkaya, fabrikaların sanayi faaliyetleri için sadece bir başlangıç olduğunu belirterek “Sınırda yıldız bir ilçe, Ortadoğu’ya açılan en mükemmel yer burası olsun diye çalışıyoruz. Akçakale bambaşka bir yere geldi. Kadın destek merkezini açıyoruz. Fabrikalar ile beraber yaklaşık bin kişi çalışacak. Yeter mi? Yetmez. İşimiz çok. Gece gündüz durmadan çalışmamız lazım. Burasını bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Esas hedef; Organize Sanayi Bölgesi. Orası Suruç, Harran, Şanlıurfa ve Akçakale’ye 15 dakika mesafede. Merkezi bir yerde. İnşallah Tarım Bakanlığı ve vekilimizin de gayreti ile inşallah oranın da iznini çıkaracağız. Orada en büyük töreni, en büyük şöleni yapacağız. İthalat ve ihracatın merkezi burası olacak. Hepsi olacak” dedi.

 

“GAYRETİMİZİ GÖRDÜKÇE DESTEK VERİYORLAR”

Projeler için gece gündüz demeden çalıştıklarına ve Ankara ile sık sık temasta bulunduklarına dikkat çeken Başkan Yalçınkaya “İnanın, yetkililerin her gün yanlarında kapılarında dikiliyoruz. Diyoruz, yetmez. Onlar da bu gayretimizi gördükleri zaman, yaptığımız işe destek veriyorlar, destek vermeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

 

“İLÇENİN KADERİNİ KADINLAR DEĞİŞTİRECEK”

Kadınlara ve kadınların istihdamdaki yerine verdikleri öneme değinen Başkan Yalçınkaya “Gelir gelmez söylediğim şey; Akçakale için önce Allah’a sonra buradaki hanım kardeşlerimize güveniyoruz. Onları canı gönülden destekliyoruz. Onlar buranın kaderini ve çehresini değiştirecekler. Kadınlar, bizim baştacımız. Onları methetmeye devam edeceğiz. Onlar daha inançlı, bu işi onların başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Yalçınkaya kadınlar için açılan merkezin ve fabrikaların ilçeye hayırlı olmasını dileyerek destek verenlere şu sözlerle teşekkür etti:

“Karacadağ Kalkınma Ajansı’na, Sanayi Bakanlığı’na, Spor Bakanlığı’na milletvekilimiz, kaymakamımız ve hepinize teşekkür ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

 

BAŞKAN BEYAZGÜL: DEĞİŞİMİN MEYVELERİNİ ALIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ise kentteki değişime dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bir yıldır Akçakale’ye gelmeyen herhangi bir vatandaşımız bugün Akçakale’ye gelmişse ne diyordur biliyor musunuz? ‘Bu Akçakale’ye girdiğime inanamadım’ diyecektir. Bulvarlar, refüjler, ağaçlar, parklar, saat kulesi oluştu. Kırsalda çalışmalar devam ediyor. Şantiyeler oluştu. Durmadan bir çalışma var. Kadın çalışma merkezimiz ve 2 fabrika açıldı. Kadınlarımız kendi haklarına sahip çıksın; Urfa, Ankara ve dünya ile entegrasyonu sağlayalım diye açtık merkezimizi. Birlik ve beraberliğimizi sağlam götürdüğümüz müddetçe önümüze çıkacak hiçbir engel olmayacaktır. Değişim zihniyette, düşüncede, fikirde, şehirde ve insanda oluyor. Bu değişimin meyvelerini alıyoruz. Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Başkan Yalçınkaya protokol üyelerine kadın destek merkezini gezdirerek bilgiler verdi.

Ardından heyet, tekstil fabrikalarının temel atma törenini gerçekleştirdi.


PROJELER HAKKINDA 

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği 2 adet tekstil fabrikası yaklaşık 5 bin m² alan üzerine inşa edilecek ve 600 kişi istihdam edilecek.

Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi ise belediye tarafından dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygulamaya değer bulunan projesi ile hayata geçirildi. Merkez; el sanatları ve sosyal alanların bulunduğu bir yaşam merkezi olarak tasarlandı. Merkezde 200 kadın mesleki eğitim alacak. Hem meslek öğrenecek hem ev ekonomisine katkı sağlayacak.

 

DİĞER HABERLER