MİLLETVEKİLİ ÖZYAVUZ’DAN, BAŞKAN YALÇINKAYA’YA DESTEK
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Akçakale İlçesindeki çalışmalar ile ilgili Milletvekili Özyavuz ile istişarede bulunan Başkan Yalçınkaya, “Burada birikmiş sorunları çözeceğiz. Sorunları ve çözümü, şartları ve imkanları biliyoruz” dedi.

Milletvekili İbrahim Özyavuz, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ve beraberindeki heyet, Başkan Mehmet Yalçınkaya’yı makamında ziyaret etti. Başkan Yalçınkaya ile Akçakale İlçesindeki çalışmalara ilişkin sohbet eden Milletvekili Özyavuz, Ankara’da her zaman Akçakale’nin geleceği için hizmet edeceklerinin altını çizdi.

Başkan Yalçınkaya’nın da milletvekilliği döneminde yaptığı başarılı çalışmalar olduğunu vurgulayan Milletvekili Özyavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sayın Yalçınkaya, geçmişte de milletvekili olarak bu bölgeye ve Şanlıurfa’ya büyük hizmetleri olmuş bir ağabeyimiz. Bu bölgenin emrinde olan iki siyasetçi olarak gecemizi, gündüzümüze katarak burada yaşayan insanlara hizmet için uğraştık ve uğraşmaya devam edeceğiz. Akçakale, Harran ve Şanlıurfa’nın diğer tüm ilçeleri, bir milletvekilinin hizmet alanlarıdır. Kendileri bu tecrübe ile ben inanıyorum, Akçakale’ye çok güzel hizmetleri olacaktır. Bizler de, elimizden geldiğince destek vermek vermeye devam edeceğiz. Ankara’da kendisinin eli, ayağı, gözü olacağız. İnşallah burada yapacağı projelere, orada destek vereceğiz. Şuanda bu bölge işsizlik konusunda Türkiye’de en önde bir bölgedir. Biz de, mecliste bu konuda çalışmalar yapmaktayız. Temennimiz bu konuda köklü çözümler bulmaktır.”

Başkan Mehmet Yalçınkaya da, Akçakale’de öncelikli hizmetlerinin işsizliğin önlenmesi ve yeni istihdam alanları oluşturmak olduğunu ifade etti. Organize sanayi bölgesi kurulması konusunda taleplerinin olduğunu hatırlatan Başkan Yalçınkaya, şunları kaydetti:

“Akçakale ve Harran, ikisi bir ilçedir. Burada bulunan herkes, arkadaşlarımız ve akrabalarımızdır. Ankara’nın desteği ile geldik ve burada birikmiş sorunları çözeceğiz. Bu sorunları çözdükten sonra inşallah her şeyin kaderi, şekli, geçmişteki köklü tablosu çok farklı olacak. Sorunları ve çözümü, şartları ve imkanları biliyoruz. Sayın İbrahim Özyavuz ve ben, bu bölgenin en eski ve en tecrübeli siyasetçileri olarak, bölgeyi, insanımızı ve buranın geleceğini çok iyi biliyoruz.Ankara’da, Suriye konusunda milletvekilimizden destek bekliyoruz. Sınır kapımızın açılmasını istiyoruz. Çok büyük işsizlik ve yolsuzluk var, göç dolayısıyla bölge negatif etkilendi. Bu negatif etkileri ortadan kaldırmanın yolu kapının açılmasıdır. Cumhurbaşkanımızdan ve Milli Savunma Bakanımızdan rica ettik ve burada milletvekilimizden de tekraren rica ediyoruz; kapımızın açılmasını istiyoruz. Kapımızın açılması demek, buradaki işsizliğin yüzde 50 bitmesi demek ve bu rakam hepimizi rahatlatır.Şuanda en büyük sorun işsizlik. Organize sanayi bölgesi istiyoruz. Harran ve Akçakale ilçesine hizmet edecek organize sanayi bölgesi yeterli olur. Buranın en büyük eksikliği yatırım. İş alanları açıp, yatırımcıları buraya çekmek bizim hedefimiz. Bende elimden geleni yapacağım ve iki ilçenin adı altında olsun. Organize sanayi olmadan bu bölgedeki işsizliğin altından kalkamayız.”

DİĞER HABERLER