AKÇAKALE BELEDİYESİ’NDEN PARK ATAĞI! BİR AYDA 3 PARK HİZMETTE
Geri
03.02.2022 14:13

Akçakale Belediyesi’nin başlattığı park atağı kapsamında 1 ayda 3 park hizmete hazır hale getirilirken, çalışmaları yerinde inceleyen Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş “Hedefimiz, 2022 yılında 15 parkımızı halkımızın hizmetine sunmak” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatlarıyla yürütülen hizmet atağına park ve yeşillendirme çalışmaları da eklendi.

Göreve geldiği günden bu yana “Yeşil Akçakale” hedefi için kilometrelerce yolu ağaç ve fidan ile buluşturan Başkan Yalçınkaya 2022 yılı için de park atağı başlattı. Bu kapsamda ekiplerine 1 yılda ilçe genelinde 15 parkın hizmete sunulması talimatını verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilk olarak Turgut Özal Mahallesi’ndeki Aynel Arus Parkı’nı hizmete sundu. Ardından Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki Mina Park ile Yenişehir Mahallesindeki Altın Park’ta çalışmalar başlatıldı.

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş da bugün Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne gitti. Burada peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından ağaç dikimi yapılan Mina Park’ta incelemelerde bulundu.

BAŞKAN YARDIMCISI KARATAŞ: 2022’İN İLK AYINDA 3 PARK BİTTİ

Ekiplere çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını veren Başkan Yardımcısı Karataş hedeflerinin 15 park olduğunu belirterek “Şuanda Akçakale’mizi sınırda yıldız ilçe etme gayesiyle park ve bahçeler alanında büyük bir hamle gerçekleştiriyoruz. İlçemizin genelinde yaklaşık 15 parkı inşa etme kararı aldık. Planlarımızı, projelerimizi yaptık. İlk etapta Turgut Özal Mahallemiz’de Aynel Arus Parkı’mızdan başladık. Orayı bitirdik. Ağaçlarını ektik, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şuanda da Mina Park’tayız. Parkımızın bütün peyzaj çalışmaları tamamlandı. Ağaçlandırma çalışmalarını devam ettiriyoruz. Çok yakında da çimini ekeceğiz. Bankları ve kamelyaları da yerleştirip çok aziz Akçakaleli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunun hemen akabinde de Yenişehir Mahalle’mizde Altın Park’ta çalışmalarımız devam ediyor. 2022’in ilk ayında 3 parkı bitirmiş durumdayız. Hedefimiz, 2022 yılında 15 parkımızı halkımızın hizmetine sunmak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ve özellikle çocuklar da Başkan Yalçınkaya ve ekibine teşekkür etti.

DİĞER HABERLER