HÜDA PAR’DAN BAŞKAN YALÇINKAYA’YA İSTİHDAM PROJELERİ İÇİN TEŞEKKÜR
Geri
24.02.2022 14:02

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’yı ziyaret ederek işsizlik ve mevsimlik tarım işçiliği sorununu görüşen HÜDA PAR Şanlıurfa heyeti istihdam projelerinden dolayı Başkan Yalçınkaya’ya teşekkür etti. Başkan Yalçınkaya da “HÜDA PAR, mevsimlik işçiler ile ilgili ciddi bir çalışma yapmışlar. Bu çalışmadan biz de yararlanacağız” dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ile HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Şanlıurfa’nın ve Akçakale’nin önemli sorunlarının başında gelen işsizlik ile mevsimlik tarım işçiliği sorunu görüşüldü. HÜDA PAR heyeti 18 ili kapsayan mevsimlik tarım işçiliği ile ilgili hazırladıkları raporu Başkan Yalçınkaya’ya sundu. Başkan Yalçınkaya da ilçedeki işsizlik sorununun bertaraf edilmesi için yürütülen projeler ve yapılması planlananlar hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret sonrası bir açıklamada bulunan Başkan Yalçınkaya “HÜDA PAR İl ve İlçe Başkanımız bugün belediyemize nezaket ziyaretine geldiler. Bu ziyaretlerinden dolayı bahtiyar olduk. HÜDA PAR’daki kardeşlerimiz geçmişte hep yanımızda oldular, hep desteklerini gördük. Biz de her zaman onların yanındayız. Kendileri ile beraber yol yürümekten, bu ülkeye sahip çıkmaktan her zaman bahtiyar olduk” dedi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Yalçınkaya HÜDA PAR’ın raporu hakkında ve istihdam projeleri hakkında da şöyle konuştu:

“Memleket çok ciddi bir sorunu; mevsimlik işçiler ile ilgili ciddi bir çalışma yapmışlar. Bu çalışmadan biz de yararlanacağız. Benim de ilçemde 30 bin tarım işçisi var. Mevsimlik işçilik kangren bir sorun. Biz de işsizliği, istihdam sorununu çözmek için bir taraftan iki fabrikaya devreye koymaya çalışıyoruz, öbür taraftan organize sanayiyi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Memleketin hizmet noktasında bir sıkıntısını bırakmadık. İşsizlik noktasında maalesef çok büyük sıkıntılarımız var. Bu kardeşlerimiz ve önerileri ile beraber inşallah bunları değerlendirip memleketin hizmetine sunacağız. Kendilerine teşekkür ediyoruz. “

 

HÜDA PAR İL BAŞKANI ÖZASLAN BAŞKAN YALÇINKAYA’NIN PROJELERİNİ TAKDİR ETTİ

HÜDA PAR İl Başkanı Özaslan ise Başkan Yalçınkaya’nın istihdam projelerinden dolayı kendisini tebrik ederek; “Sayın başkanıma nezaketinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz HÜDA PAR olarak masa başı siyaset yapmayalım dedik. Memleketin sorunlarını gündeme getirelim. Şanlıurfa’nın kanayan yarası ve en önemli sorunu olan mevsimlik tarım işçileri sorunu. Biz bu sorunla ilgili Türkiye’de bir çalışma yürüttük ve 18 şehir dolaştık. 5 bin 200 km. yol kat ettik. Oradaki mevsimlik tarım işçisi Şanlıurfalı hemşehrilerimiz ile görüştük. Sorun ve öneriler ile beraber bir rapor hazırladık. Bu raporu da başkana takdim etmek için geldik. Burada üretim, istihdamı artırmak için fabrika projeleri var. Destekliyoruz kendisini. Gerçekten çok güzel bir proje. Üretim ve istihdamı ne kadar artırırsak o kadar insan dışarı gitmeyecektir. Kendileri de bu raporu inceleyip çözüm için uğraşacaklarından eminim. Çünkü bu konuda hassasiyet sahibiler” diye konuştu.

Açıklamalarında ardından Başkan Yalçınkaya, misafirlerine günün anısına hediye verdi.  

DİĞER HABERLER