AKÇAKALE'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA KUTLANDI
05.12.2020 20:00
Akçakale belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. Vatan haini fetö'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren kahramanca duruşu ile takdir toplayan Akçakale, tarihi gecenin 3. yıl dönümünde geceyi ayakta karşıladı. Akçakale belediyesi kültür merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz anısına hazırlanan slayt gösterileri, şiir ve sine vizyon gösterileri ile devam etti. Etkinliğe Kaymakam Hamza Özer, Belediye Başkan Yardımcısı M. Şükrü Mısırlı, ilçe garnizon komutanı 3.Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Yaşar Kaya, Ak Parti ilçe Başkanı İbrahim Yıldık, kurum amirleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Ak parti ilçe başkanı İbrahim Yıldık; "Şanlı ordumuza sızmış o şerefli formalar altında bu ülkenin asıl sahiplerine silah sıkan fetö terör örgütünün mensuplarıdır. Şanlı ordumuzu görüyorsunuz, sınırın sıfır noktasında bir hareketlilik var, niye; karşımızda terör örgütünü def etmek için, Şimdi onların ağır silahları olmaya bilir ama ileride dış güçlerin desteği ile her şeyleri olacak. Onun için ordumuz askerlerimiz burada, inşallah şanlı ordumuz bunları en kısa zamanda buradan def edecektir." dedi. ORDUMUZ BİZİM GÖZ BEBEGİMİZ. Akçakale belediye başkan yardımcısı M.Şükrü Mısır ise; " Öncelikle, Belediye Başkanımızın Sayın Mehmet Yalçınkaya'nın hepinize en kalbi selam ve muhabbetlerini iletiyorum.. Kendisi önemli bir toplantı vesilesiyle aramızda bulunamamaktadır.Bu müstesna günde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için toplanmış bulunmaktayız. Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır." Akçakale kaymakamı Hamza Özer; "15 Temmuz hain darbe girişimine canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor,gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum." dedi. Program; ilçe müftülüğü tarafından yapılan duaların ardından, 15Temmuz hain darbe girişimi sırasında millete, ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi güç sağlayan sela sesleriyle saat 00.13'te ilçe camilerinden yeniden okutularak son buldu.