BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Geri
07.03.2022 13:27

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Bir birey, bir anne, bir eş olarak tüm kadınlar toplumun en önemli varlıklarıdır. Bu bilinçle; yerel yönetimler olarak kadın emeğini güçlendirmek için öznesi kadın olan, kentle bütünleşik istihdam projelerini hayata geçirmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yayımladığı bir mesajla kutladı.

Mesajında kadının hem İslamiyet’teki hem toplumumuzdaki yerinin önemli olduğu belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnancımız gereği kadınlar kutsaldır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bizlere  ‘Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir’ diyerek onlara kıymet vermemiz gerektiğini belirtmiş; hadislerde ise bizlere kadınları üzmemek, nazik davranmak ve saygı göstermek gerektiğini yönünde yol gösterilmiştir. Kadınlar aynı zamanda Bir birey, bir anne, bir eş olarak tüm kadınlar toplumumun en önemli varlıklarıdır.

Biliyoruz ki; kadın mutlu olursa, aile mutlu olur, aile mutlu olursa toplum mutlu olur. Kadınların bize emanet edildiği inancı ile de onların değerini ve kıymetini biliyor yerel yönetimler olarak da bu minvalde çalışmalar yürütüyoruz. Bu bilinçle yerel yönetimler olarak kadın emeğini güçlendirmek için öznesi kadın olan, kentle bütünleşik istihdam projelerini hayata geçirmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile başta tüm şehit ve gazilerimizin anne, eş ve kız kardeşleri olmak üzere varlıkları ile hayatımızı kıymetlendiren tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyor; hayatları boyunca daima mutlu olmalarını diliyorum.”  

DİĞER HABERLER