AKÇAKALE BELEDİYESİ’NDE ÇİFTE BAYRAM! İŞÇİLER İÇİN İMZALAR ATILDI
Geri
22.04.2022 11:15

Akçakale Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bayram öncesi işçilere müjdeli haberi veren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Bundan sonraki yılları da memur maaşına endeksledik. Türkiye’de herkese ne verildiyse işçimize de o verilecek” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’dan Ramazan Bayramı öncesi işçilere bayram sevinci yaşatacak zam müjdesi geldi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile Belediye-İş Sendikası Başkanı Adem Şıltak arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye konferans salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşarer ve Halef Karataş, birim amirleri, işçi temsilcileri ve işçiler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından memur maaşına endeksli, 200’den fazla işçinin yararlanacağı ve 3 yılı kapsayan sözleşme için imzalar da atıldı.

SENDİKA BAŞKANI ŞILTAK: MEMNUNUZ. İŞÇİLERİMİZ ENFLASYONA KARŞI MAĞDUR OLMAYACAK

Tören sonrası yaptığı açıklama ile yaşadıkları sevinci dile getiren Sendika Başkanı Şıltak “Sayın Belediye Başkanım, değerli belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, işçi arkadaşlarım toplu iş sözleşmesinin imzalanması sendika olarak bizleri memnun etmiştir. Toplu iş sözleşmemizin eski idari ve parasal maddeleri mevcut kalmak kaydıyla memur endeksli olarak 3 yıl devam edecektir. Bu da ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu ekonomik durumda işçilerimizin, çalışanlarımızın enflasyona mağdur olmama anlamına gelmektedir. Bu süre içerisinde bize katkı sunan başta Sayın Belediye Başkanımız, başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimize işçi temsilci arkadaşlarım ve işçi arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: İŞÇİMİZ HAK ETTİ

İşçilere seslenen Başkan Yalçınkaya ise “Değerli işçi kardeşlerim. Toplu iş sözleşmemizin imza törenini gerçekleştirdik. Bu şartlar ve bugünün imkanları ölçüsünde en iyi sözleşme. Bizim bu sözleşme ile söylediğimiz şey şudur; insan her zaman en fazlasını vermek ister. İnanın bütün şartları zorlayarak en iyisini yapmaya çalıştım. Bundan sonraki yılları da memur maaşına endeksledik. Türkiye’de herkese ne verildiyse işçimize de o verilecek. İşçimiz bunları haketmiş, alın teri dökmüş, canla başla hizmet ederken biz de bu ilçenin bir evladı, belediye başkanı olarak bu ilçenin Türkiye'nin en iyi ilçesi olması için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE AKÇAKALE’Yİ SINIRDA YILDIZ İLÇE YAPACAĞIZ”

Akçakale’nin geleceğini birlikte inşa edeceklerini söyleyen Başkan Yalçınkaya “İşçilerden tek bir şey istiyoruz” diyerek şöyle konuştu:

 “İşçilerden bir tek şey istiyoruz. Her zaman söylüyorum politika ile işimiz yok. Bugün bize verilmiş bir görev var, görevimizi layıkıyla yapmaya çalışalım. Şu anda çöpümüz, yolumuz, içme suyumuz, ağacımız, çiçeğimiz ve sokağımız bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın hizmetini ve hizmetkarlılığını yapalım. Bu bilinçle ve anlayışla çalışalım. İşimiz o olsun, hedefimizi o, gayretimiz olsun. Birlikte başaracağız. Birlikte Akçakale'yi sınırda yıldız bir ilçe yapacağız. Buna ben her zaman böyle inandım, olmaması için bir sebep yok. Güneşi, toprağı, suyu, Fırat’ı, Suriye’si, Irak'ı, genç nüfusu bütün imkanları var. Biz kendimize, birbirimize sarılalım. Bu şehri mükemmel bir yere zirveye taşıyacağız. Akçakale'de bir destan yazıp tarihe böyle bırakacağız. Eserlerimiz kalacak. Mimar Sinan'ın eserleri gibi dünya kaldıkça eserlerimizle kalacak. Ana yolu, saat kulesi, içme suyu, doğalgazı, spor alanları, TOKİ'si, dershanesi, fabrikaları, çevre yollar, köylerin alt ve üst yapıları… Bunları Akçakale kazandırıyoruz. Bunlar hayal değil, hepsi sahada ve daha birçok eserimiz. Hepsini Akçakale'deki kardeşlerimizin emrine verdik. Bizim burada isteğimiz; sizlerin de bir desteğiniz, bir katkınız, alın teriniz olsun. Birlikte bu şehri bir yere götürelim. Bu şehir ve bu insanımızı hak ettiği yere birlikte taşıyalım. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

DİĞER HABERLER