BAŞKAN YALÇINKAYA PATLAMADA MAĞDUR OLANLARA EV TAHSİS ETTİK
Geri
04.12.2022 12:49

Akçakale’de sabah saatlerinde bir binada yaşanan patlama sonrası anında olay yerine giden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, evleri zarar görenlerin barınma sorununu çözüme kavuşturdu ve “Burada mağdur olan kiracı ailelere belediye olarak ev tahsisinde bulunduk. İsteyen burada kalabilir” dedi.

Akçakale Belediyesi, ilçede yaşanan patlama sonrası vatandaşların yarasını sarmak için her türlü imkanı seferber etti.

İlçenin İbrahim Gündoğan Caddesi’ndeki Akkuş Apartmanında sabah saatlerinde yaşanan patlama sonrası Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da tüm ilgili ekiplere talimat verip anında olay yerine gitti. Olayla ilgili yetkililerden bilgiler alan Başkan Yalçınkaya, vatandaşlarla da görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAŞKAN YALÇINKAYA: CAN KAYBI YOK

Patlamada 6 kişinin hafif yaralandığını belirten Başkan Yalçınkaya 08.20’de patlama oldu. Patlamadan dolayı da hafif yaralılarımız var. Yaralılarımız 500 Yataklı Devlet Hastanesi’ne (Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi) sevk edildi. Allah’a şükür can kaybı yok. Maddi zarar var. Terör olayı ihtimali çok zayıf. Teknik bir aksamadan dolayı gaz sıkışmasından dolayı olabilir. Şuanda AFAD ve emniyet birimleri incelemeye devam ediyor. Bunların incelemesinden sonra gerçek durum ortaya çıkacak. Maddi hasar var, can kaybı yok. Şehirden sükut var endişe edecek bir durum yok” dedi.

“EV TAHSİSİNDE BULUNDUK”

Evleri zarar görenlere de ev tahsisi yapıldığını dile getiren Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu:

“Burada mağdur olan kiracı ailelere belediye olarak ev tahsisinde bulunduk. İsteyen burada kalabilir. Şuanda buradaki enkazı kaldırmaya çalışıyoruz. Akçakale’ye büyük geçmiş olsun. Maddi zarar var. Maddi zararı telafi ederiz. Önemli olan can kaybının olmaması, terör olmaması. Bunlar sevindiren şeyler. “

DİĞER HABERLER