BAŞKAN YALÇINKAYA'DAN TEL ABYAD YEREL MECLİSİNE ZİYARET
Geri
05.12.2020 20:00

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Suriye'nin Tel Abyad Yerel Meclisini ziyaret ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yalçınkaya beraberindeki heyetle beraber, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılan Tel Abyad'ı ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde kurulan Tel Abyad Yerel Meclisini ziyaret etti.

Meclis Başkanı Vail El Hamdo ve meclis üyelerince karşılanan Yalçınkaya, meclisin hayırlı olmasını diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamdo, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün de Sayın Belediye Başkanımız bizleri ziyaret etti Bütün belediye imkanlarını seferber ederek Bizlere her konuda yardımcı oluyor sınır kapısının açılmasını için temizlik çalışmaları şehrin temizliği ve birçok konuda bizlere yardımcı oluyor." diye konuştu.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise savaşın bütün izlerinin bütün felaketin fotoğrafların gözleri önünde olduğunu söyledi.

Allah'ın yardımıyla Türkiye'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, devletin gücü ile buraların İnşallah çok kısa bir zamanda işler hale getireceklerini anlatan Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Büyük ızdırablar yokluk çektiler, Özellikle Tel Abyad bu işin Merkezi buradaki yaşanan dramı biraz önce esnaf gezimiz, mahalle gezilerimizle gördük. Ciddi sıkıntılar var savaşın bütün izleri felaketi dehşetini anbean yaşadılar. Ümit ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Bu gücünü de sahaya yansıtarak inşallah çok kısa bir zamanda buraları ayağa kaldıracağız. Buradaki meclis başkanımız değerli üyeleri hepsi bizim kardeşlerimiz Akrabalarımız burada yaşayan insanlar her iki taraftan birbirine akraba olan insanlardır. Onlara her türlü desteği belediyemiz olarak, Devletimiz olarak sağlıyacagız. Bugüne kadar bütün belediyemizin araçları buradadır. İnşallah yakın bir zamanda burası ticaretin Merkezi yaşanabilir alan oluşturulacaktır. Terörün gözyaşının olmadığı bir yer olarak olacaktır. Bölgede çalışmaya ihtiyaç var. Bütün bunlar da her iki taraf büyük bir azimle yapacak. Valimizle, Büyükşehir Belediye başkanımızla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretiyle Buralar çok yakın bir zamanda Suriye'nin en güzel yerlerinden biri olacaktır. Buna inanıyorum. Buradaki bu arkadaşlarımızın sıkıntılarına ortak olmaya, çözüm bulmaya, yol Göstermeye ve destek olmaya hazırız. Allah yardımcımız olsun.”

Yalçınkaya ve beraberindeki heyet daha sonra bölgede görev yapan Türk Kızılay ekibini ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

 

 

DİĞER HABERLER