AKÇAKALE BELEDİYESİ ANKARA’DA 7 BİN KİŞİYE YÖRESEL LEZZETLERİ İKRAM ETTİ
Geri
05.12.2020 20:00

Ankara ANFA Fuar ve Kongre Merkezinde başlayan Şanlıurfa Kültür Turizm ve Lezzet Tanıtım Günlerinde Akçakale Belediyesi de yerini aldı. Tanıtım Günleri Fuarı'na Ankaralı'lar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa'ya has birçok lezzet, kültür ve öge tanıtıldı. Akçakale Belediyesi'nin de ilgi çeken bir stantla katıldığı etkinlikte, belediye tarafından binlerce kişiye yöresel lezzetler ikram edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Ahmet Akay'ın da konukları ağırladıkları stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. "Misafir perverligin başkenti Akçakale den Türkiye’nin başkenti Ankara’ya" sloganıyla düzenlenen fuarda, Akçakale standını ziyaret eden Ankaralılara, çiğ köfte, zerde tatlısı, lebeni ve mırra gibi yöreye özgü tatlar ikram edildi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay konuklarla yakından ilgilendiği Akçakale standını ziyaret eden Ankaralılar, çiğ köfte, zerde tatlısı, lebeni ve mırra gibi yöreye özgü tatlarla tanıştı. Akçakale standında 2 gün boyunca 5 bin kişiye lebeni ve zerde tatlısı, 2 bin kişiye çiğköfte ikram edildi. Tüm malzemelerin Şanlıurfa'dan getirildiği, yöresel tatlar ziyaretçilere taze taze sunuldu. Akçakale standında bulunan çiğköfte ustası fuar boyunca yüzlerce kilo çiğköfte yoğurdu.

 

DİĞER HABERLER