AKÇAKALELİ GENÇLERİN HAYALİ BAŞKAN YALÇINKAYA İLE GERÇEKLEŞİYOR
Geri
29.12.2021 12:10

Akçakale Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla açtığı üniversite hazırlık kurslarında eğitim aralıksız sürüyor. Kurslar sayesinde öğrencilerin hayallerine kavuşmasını sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Her türlü desteği vererek bu çocuklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Akçakaleli gençleri mutlu ve başarılı bir geleceğe hazırlamayı önemli bir hizmet ve görev olarak gören Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya eğitime tam destek vermeye devam ediyor.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda Başkan Yalçınkaya’nın talimatları, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin de desteği ile Akçakale Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde iki yıl önce açılan üniversiteye hazırlık kurslarına öğrencilerin yoğun ilgisi sürüyor. Üniversiteye hazırlanan lise mezunu ve 12’nci sınıfa giden yaklaşık 100 öğrenciye sözel ve sayısal bölümler olmak üzere; matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, edebiyat ve Türk Dili ve Edebiyatı branşlarında alanında uzman 12 öğretmen tarafından dersler veriliyor. Alan derslerinin yanı sıra etüt salonunda soru çözümü, soru-cevap saatleri ve haftada 2 defa deneme sınavları yapılıyor.  

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YALÇINKAYA’YA TEŞEKKÜR

Haftanın 7 günü açık olan gençlik merkezinde 75 kişilik etüt merkezi, 6 adet derslik, bir kütüphanenin yanı sıra öğrenciler için sosyal aktivite alanı; tenis masası, langırt, tabu, satranç ve dama gibi oyunlar da bulunuyor. Ücretsiz uzman klinik psikolog tarafından psiko-destek, yaşam ve eğitim koçluğu da verilen merkezde bugüne kadar 24 öğrenciyi hayallerine kavuşurken şuan hayalleri için kursta eğitim gören öğrenciler de duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerden Hatice Öztürk “Bize bu olanakları sağlayan Akçakale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelmemizin en önemli nedeni evde bulamadığımız atmosferi burada buluyoruz. Biz çok güzel bir şekilde burada hazırlanıyoruz. Belediye başkanımız bize bu imkânları çok iyi bir şekilde bizlere sunuyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİ AKDAĞ: ÇOK VERİMLİ ORTAMDA EĞİTİM ALIYORUZ

Kursların faydalı olduğunu söyleyen öğrenci Ayşegül Akdağ ise memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

“Akçakale Belediyesi’nin açmış olduğu kurslar bizler için çok faydalı oluyor. Evde çalışma ortamı olmadığı için buraya geliyoruz ve burada çok verimli bir ortamda eğitim alıyoruz.  Dersler bize çok güzel bir şekilde katkıda bulunuyor. Akçakale belediyesinin açmış olduğu kurslar için herkese teşekkür ederim.”



BAŞKAN YALÇINKAYA: HİÇBİR ŞEY EĞİTİMDEN DAHA ÖNEMİ OLAMAZ

Başkan Yalçınkaya da konuya dair yaptığı açıklamada eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yaparak “Geldiğimiz günden beri Akçakale’nin en büyük sorununun eğitim olduğunu gördük. Hiçbir şey eğitimden daha önemli olamaz. Dershanemiz 2 yıldır faaliyette. Bu kurslarda çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz.  Çocuklarımızın Türkiye'deki marka üniversitelere göndermenin çabası içindeyiz. Hem dershaneye destek hem de öğrencilerimize hem velilerimize destek amacıyla belediye olarak bu gayreti gösteriyoruz.  Bu konuda öğretmen, öğrenci, anne, baba bunları bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Çocuklarımızın yanında olursak bunların başarısını engelleyecek hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI İÇİN GAYRETE DEVAM EDECEĞİZ”

Akçakale’deki öğrenci sayısının Yunanistan’daki toplam çocuk sayısı ile eşdeğer olduğunu belirten Başkan Yalçınkaya öğrencilere her zaman destek olacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Akçakale nüfus olarak eğitim gören çocuk sayısı 50 bindir. Bu Yunanistan'ın eğitim gören toplam çocuk sayısına eşittir. Yani burası bir ülke kadar çocuğu olan bir ilçedir.  Türkiye'nin geleceği bu çocuklardır. Bunlar düzgün manada işlenirse, düzgün manada yönlendirirse, sahip çıkılırsa inanıyorum ki Akçakaleli gençler, ülkenin idaresinde önemli işler yapacak,  önemli idarelere gelecekler ve başarılı işadamları olarak kendilerine yer edineceklerdir. Bunun olmaması için hiçbir sebep yoktur. Biz her türlü desteği vererek bu çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onların başarısı için canla başla gayrete devam edeceğiz. Allah yollarını açık etsin.”

Öte yandan Belediyemiz Gençlik Merkezi haftanın 7 günü açık. Hafta içi 08:00-20:00 hafta sonu ise 10:00-17:00 saatleri arası halkımıza hizmet vermekte.

 

DİĞER HABERLER