BAŞKAN YALÇINKAYA ‘YENİDEN ADAYIM’ DEDİ, BULUŞMA MİTİNGE DÖNÜŞTÜ
Geri
09.02.2024 18:39

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın bugün halkla buluşması mitinge dönüştü. Binlerce kişiye seslenen Başkan Yalçınkaya ve beraberinde 17 meclis üyesi ile birlikte partisinden istifa ettiğini duyurdu. Seçimlerde aday olduğunu da açıklayan Başkan Yalçınkaya “Akçakale oyları ile tavrını, desteğini ortaya koyacak ve tarihi bir zafer ilan edecek.  1 Nisan’da bunun kutlamasını yapacağız. Bunun sözünü veriyorum” dedi. Başkan Yalçınkaya’ya destek büyük oldu.

Yaptığı hizmetlerle Akçakale’de tarihi dönüşüme imza atan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bu kez tarihi bir duruş ile hemşehrilerinin karşısına çıktı.

Başkan Yalçınkaya beraberinde meclis üyeleri, muhtarlar, kanaat önderleri ile birlikte bugün mesire alanında halkla buluştu. Buluşma adeta mitinge dönüştü. Kalabalık düğün salonuna sığmayınca buluşma mesire alanı içerisinde gerçekleşti. Binlerce kişiye hitap eden Başkan Yalçınkaya, vatandaşlara kimi aday görmek istediğini sordu. Halkın teveccühünü alan Başkan Yalçınkaya beraberinde 17 meclis üyesi ile birlikte partisinden istifa ettiğini ve yeniden aday olduğunu duyurdu.

Bugünün tarihi bir gün olduğunu ve 31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkacağını söyleyen Başkan Yalçınkaya “Bu tarihi bir gün. Tarihi bir günde tarihi bir karar aldık. Akçakale kararını verdi. Bütün destek ve gayrete rağmen, milletvekilimizin yanında durmamıza rağmen encümen arkadaşlarımız, ilçe teşkilatımız 10 gün önce tepkisini ortaya koydu. AK Parti İl Başkanlığı önünde ‘yanlış yapmayın’ dediler. Kimse bunu dikkate almadı. Bugün partiden ayrıldık. İstifa eden arkadaşlarımız huzurlarınızda. Biz bir yol çizdik. Akçakale’nin, kanaat önderlerinin oylamasını yaparak, fikirlerini alarak bu sonuca vardık. Bu sonuçla Akçakale bir tarih yazacak. Burada tarihi bir seçim olacak. Akçakale haksızlığa uğradı. Bu kadar başarılı çalışma, bu kadar birliktelik, bu kadar destek bunu karşılığı bu olmamalı…Akçakale oyları ile tavrını, desteğini ortaya koyacak ve tarihi bir zafer ilan edecek. İnşallah 1 Nisan’da bunun kutlamasını yapacağız. Bunun sözünü veriyorum, bunun sözünü veriyorum, bunun sözünü veriyorum!” dedi.

Buluşma, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

DİĞER HABERLER