BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN OTOGAR YAPILACAK MAHALLE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Geri
15.03.2024 20:49

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ‘Tatlıca Mahallesi’nde otogar yapılacak’ iddialarına dair açıklama yaptı ve 2020 yılında imar planında revizyon değişikliğine giderek mahallenin otogar alanı yerine konut alanına çevrildiğini söyledi. Başkan Yalçınkaya “Akçakale Belediyesi olarak gerekeni yaptık. Buradan dönüş yok” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Yalçınkaya ilçenin otogar yapım projesine dair önemli açıklama yaptı.

İlçeye yapılacak ilk otogar için 3 alan belirlendi. Bunlardan biri de ilçenin batısında bulunan Tatlıca Mahallesi oldu. Başkan Yalçınkaya’nın yaptığı inceleme ve tespitler sonucu artan nüfus için gereken barınma ihtiyacını karşılamak ve kaçak yapılaşmayı önlemek için Tatlıca Mahallesi’nin otogar alanı yerine konut alanına çevrilmesi kararı verildi. Karar için Akçakale Belediyesi’nce revizyon imar teklifi hazırlandı ve onay için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

Başkan Yalçınkaya “Tatlıca Mahallesi’ne otogar yapılacak” iddiası üzerine bugün bir basın açıklaması yaptı ve mahalle için 2020 yılında aldıkları konut alanı kararını şu sözlerle açıkladı:

“Büyüyen, gelişen bir Akçakale var. Buna paralel olarak 3 tane otogar yeri düşünülmüş. Birisi de Tatlıca Mahallesi’nde. Biz gelir gelmez tespitlere başladık ve otogar yerinin yanlış olduğunun kanaatine vardık. Bu sebeple burada bir revizyona giderek burayı otogar alanından çıkarıp konut alanına çevirdik. Konut alanı olarak belediyemizden kararı çıkarılmış olup Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Mahalledeki bütün kardeşlerimiz otogar olacak endişesi yaşamasınlar. Otogar yapımı oradan çıkarıldı ve konut yapımına çevrildi. 2020 yılında bu kararı aldık. Gecikmesinin sebebi ise karar Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçmeli. Bizim olarak üst birimimiz onlardır. Biz Akçakale Belediyesi olarak gerekeni yaptık. Buradan dönüş yok. Hayırlı olsun.“

Akçakale Belediye Meclisi’nce hazırlanan revizyon imar planı teklifinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nce değerlendirilip kabulü bekleniyor. 

DİĞER HABERLER